Stekt kveite med blåskjell- og gulrotsaus -
Foto: Bernt Raanes

Stekt kveite med blåskjell- og gulrotsaus

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Start med sausen. Surr løk og karve i smør, tilsett hvitvin og blåskjell. Legg på lokk og damp skjellene til de åpner seg, ca. 4 minutter. Ta opp skjellene og tilsett gulrotterninger i kraften. Kok til gulroten er myk. Tilsett fløten og kok i fem minutter. Mos sausen i food-processor eller med stavmikser. Smak den til med salt og pepper. Stek grønnsakene i wok eller stekepanne i varm olje til de er møre, men ikke myke. De skal fortsatt være sprø når de serveres. Smak til med salt og pepper. Skjær kveitefileten i fire jevnstore stykker og dryss dem med salt og pepper. Stek kveitefiletene i smør eller margarin til fisken såvidt er gjennomstekt. Server fisken nystekt med sausen, blåskjell og grønnsakene, eventuelt også kokte poteter eller brød.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.