Stekt kylling - Liu ji kuai

Stekt kylling - Liu ji kuai

Oppskrift av: Feng Xian Lin
240 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Middels sterkt krydret. I Kina hugger de opp kjøttet sammen med skinn og bein til bruk i mange retter. Jeg har erfart at vestlige mennesker finner det ubekvemt med beinsplinter i maten og presenterer derfor en variant med rene kjøttstykker. Den korte steketiden gjør kjøttet spesielt saftig og mørt. Jeg har brukt kylling i oppskriften, men en kan også bruke hønsekjøtt. Hønen må da først koke over svak varme i 2-3 timer. Legg soppen i kaldt vann i 1 time. Skjær den så i 4 deler. Skjær kjøttet i 3 cm lange og 1/2 cm brede strimler. Rør 1 ss rismel med 1 ss soyasaus og pensle på kjøttet. Skrell og knus hvitløkfeddene. Kutt paprikaen i 2 cm biter. Skjær ingefær i tynne skiver. Bland ut resten av rismelet i 3 ss kaldt vann. Vask og grovhakk korianderen. Kast røttene. Fres solsikkeolje i en wok på sterk varme. Legg i hvitløk, ingefær, sopp og salt. Rørestek i 1 minutt. Tilsett så kylling, paprika, soya-chilisaus, hot bean-saus og resten av soyasausen. Rørestek i 1 minutt. Hell over rismel og hønsekraft under omrøring. Tilsett så sesamolje, østerssaus og koriander. Server med kokt ris, grønnsaker og eventuelt andre hovedretter. Oppskriften er hentet fra boken "Xiang. Mat og kultur fra Hunan" av Feng Xian Lin (Mangschou 2003)

Kanskje disse også frister?