
Stekt kyllingbryst med skogsopp
Bruk en blanding av det du har fra soppturen, og lag dette nydelige festmåltidet.
Christopher Sjuve
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
6 stk
kyllingbryst (med skinn og vingeben)4 kvist
estragon4 stk
rødbet500 g
sopp (kantarell, steinsopp, sjampinjong)1 stk
sjalottløk1 fedd
hvitløk2 ts
buljongpulver, blandet ut med 2,5 dl vann2 dl
melk1 dl
matfløteSlik gjør du det:
Skjær noen snitt i skinnet på kyllingen og stikk inn kvister med estragon. Legg kyllingbrystene i en smurt ildfast form, pensle med olje og dryss på salt og nykvernet pepper. Sett formen inn i ovn på 180 °C og stek i 20-30 minutter. Bruk halvparten av soppen til å lage soppskum/ -saus. Rens og børst av sand og jord og del opp i små biter. Surr soppen lett i en panne med smør sammen med finhakket sjalottløk og hvitløk. Spe med buljong og la det koke litt inn. Tilsett melk og fløte og smak til med salt og pepper. Kok opp og bruk en stavmikser til å skumme opp sausen like før servering. Resten av soppen stekes lett i en panne og serveres sammen med kyllingbrystet og kokte små rødbeter. Rødbeter trenger å koke i ca 1 time. Retten kan danderes på fat eller tallerkener.