Stekt makrell med urteolje -

Hovedrett

foto: TV2

Stekt makrell med urteolje

Dette trenger du til 4 porsjoner

2 stk makrell

3 ss hvetemel

  salt

  pepper

0,5 stk sitron, revet skall

  dill

  nypoteter

Urteolje

  olje

  friskeurter

  salt

  pepper

Slik gjør du det:

Rens og fileter makrellen. Tørk fisken godt med kjøkkenpapir. Dryss over salt og pepper. Bland sammen hvetemel, salt, pepper og sitronskall og vend fisken i denne blandingen. Stek gyllen og sprø i en stekepanne med olje. Server med nykokte fersk poteter, urteolje og en grønnsalat med revet gulrot., smakt til med en dressing av sitron, rapsolje, salt, pepper og sukker. Urteolje: Kjør olje, friske urter for eksempel gressløk, kruspersille eller løpestikke til en glatt grønn olje. Smak ev til med litt salt og pepper.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Dette er langt verre enn matforgiftning

Det er mye rart du kan ta med deg hjem fra utlandet. Disse sykdommene bør du unngå.

Les mer

Hvorfor er det vanskelig å servere Cola light i luften?

QUIZ: Dette visste du garantert ikke om fly.

Kvinneguiden |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK