Stekt ostekake med norske jordbær - Denne kaken er søt og fyldig med en passe sprø kakebunn, toppet med ferske, søte jordbær og en sydlig jordbærsaus.
Foto: Foto: Elin Larsen/Elinlarsen.net

Stekt ostekake med norske jordbær

Denne kaken er søt og fyldig med en passe sprø kakebunn, toppet med ferske, søte jordbær og en sydlig jordbærsaus.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Kakebunn: Dekk en springform (22-24 cm i diameter) med bakepapir. Smelt smøret. Knus kjekssmulene i kjøkkenmaskin. Bland smør og kjekssmuler og fordel jevnt i bunnen på springformen. Stekes på 175 grader i ca 15 minutter. Avkjøl.

Ostemasse: Visp sammen kremost, mascarpone, sukker og vanilje. Visp inn ett og ett egg av gangen.

Ostekaken skal stekes i vannbad derfor må kakeformen klees med aluminiumsfolie (det sikreste er å dekke til med flere lag for å unngå at vann siver inn). Hell ostemassen i den avkjølte springformen og sett den i vannbad. Stekes på 150 grader i ca 1,5 time. Avkjøl. Oppbevar kaken kjølig til den skal serveres.

Syrlig jordbærsaus: Rensk bær og kutt de i skiver. Kok bærene på svak varme sammen med sukker og sirup noen minutter- til de blir myke. Sil bærene og press jordbærsaften ut. Smak til med limesaft og avkjøl.

Pynt: Legg ferske jordbær i en sirkel midt på kaken med noen mynteblad i mellom. Like før servering: hell over  jordbærsausen eller server den ved siden av.

Oppskrift:

elinlarsen.net

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.