Stekt ostekake - Stekte ostekaker er de beste! Friske blåbær er godt følge.
Foto: Foto: Svein Brimi

Stekt ostekake

Stekte ostekaker er de beste! Friske blåbær er godt følge.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Knus kjeksen i en hurtigmikser og bland inn smeltet smør og ingefær. Dekk bunnen i en kakeform (22-24 cm i diameter) med bakepapir. Fordel kjeksen over bunnen og klem godt ned til en jevn kakebunn.

Pisk kremost, ricotta, sukker, vaniljesukker, maisenna og sitronsaft og -skall til en jevn blanding. Pisk inn ett og ett egg om gangen og bland inn rømmen til slutt. Hell osteblandingen over kjeksbunnen.

Stek midt i ovn ved 150 grader i ca. 1 time. Kaken er ferdig stekt når den er gyllen på toppen men fortsatt "disser" litt når du beveger den. Skru av ovnen og la kaken stå i ovnen i 1 time med lukket dør. Ta kaken ut og avkjøl i formen, sett kjølig natten over.

Pisk sammen creme fraiche og melis og fordel over kaken ved servering. Pynt med blåbær.

TIPS: Ricotta kan byttes ut med kesam.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.