Stekt torskerogn med eple- og persillerotkompott, salat med honning- og karrivinaigrette

Stekt torskerogn med eple- og persillerotkompott, salat med honning- og karrivinaigrette

Oppskrift av: Wenche Andersen

Slik gjør du det:

Begynn med eple og persillerotkompotten. Rens og del persillerøtter og epler i terninger. Vend eplebitene i litt epleeddik. Stek persillerøttene og halvparten av eplene i smør og damp til mos/myke. Tilsett restene av eplene, timian og smak til med salt, pepper og ev litt sukker og eddik. Lag dressing til salaten. Surr karri i olivenolje i en liten panne. Hell i eplemost og honning, og kok inn til det halve. Hell over i en kopp og smak til med eddik, salt, pepper og ev litt mer honning. Vend den lune dressingen inn i blandet grønn salat og finhakket sjalottløk (velg litt bitre salater). Skjær torskerogn i skiver og stek i smør på middels varme. Tips: Rester av stekt torskerogn kan brukes som pålegg. Ustekt torskerogn fra boks kan moses og bandes med kapers, litt finhakket løk, yoghurt og majones, salt og pepper.

Kanskje disse også frister?