Stikkelsbærgelè

Stikkelsbærgelè

Christopher Sjuve

Ingredienser

1 porsjon

Slik gjør du det:

Rens og skyll bærene. Ha bær og vann i en kjele. Bruk 2/3 av vannmengden hvis bærene virker saftige. Kok langsomt opp. La bærene trekke til de er blitt helt bleke og har falt sammen. Sil saften av bærmassen gjennom et fuktig klede/silepose. Mål opp saften. Ha saften i en kjele. Kok opp. Bland Certo Syltepulver og resten av sukkeret. Tilsett blanding litt om gangen. Kok uten omrøring i 10-20 min. Ta gelèprøven. Skum gelèen. Fyll gelèen på varme, rene glass. Avkjøl. Legg på tette lokk. Gelèprøven: Hell litt av gelèen på en tallerken. Sett tallerkenen i kjøleskapet slik at gelèen raskt blir avkjølt. Skyv gelèen sammen ved hjelp av baksiden på en skje. Når det danner seg rynker på gelèen, er den ferdig.

Kanskje disse også frister?