Slik gjør du det:
*Når jeg lager denne kaken liker jeg å bruke cake-flour, som dessverre ikke går an å få tak i her i Norge. Men du kan enkelt lage det selv ved å blande sammen 1 ss. potetmel eller maisenna per 125 g. hvetemel. Sikt det sammen minst fem ganger.
*Det er ikke så lett å få tak i ekstra fint sukker i Norge, men hvis du har en kjøkkenmaskin kan du finmale vanlig sukker i den.
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 170 °C.
Smør to runde kakeformer (20 cm i diameter) og dekk bunnene med bakepapir.
Sikt sammen mel, bakepulver og salt i to omganger.
Pisk kald kremfløte til en luftig krem i en stor bolle.
Tilsett alle eggene og rør godt til en jevn røre, max 30 sekunder.
Tilsett sukker, litt om gangen, og rør max 30 sekunder.
Sikt i det tørre i tre omganger. Vend det forsiktig inn i røren, og rør forsiktig og til du ikke ser noen mel-klumper.
Tilsett vanilje og rør det godt sammen.
Fordel røren i formene.
Stek kaken i midten av oven ved 170°C i 20-25 min.
Avkjøl litt før du tar kaken ut av formen fjerner bakepapiret.
Lag jordbærkrem, du finner oppskriften her.
Ha et lag med jordbærkrem på den nederste bunnen og dekk med ferske jordbær i skiver. Ha litt mer jordbærkrem på toppen av det.
Legg på neste bunn, og dekk hele kaken med et lag jordbærkrem, legg et jordbær på toppen hvis du ønsker.
Nyt!
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.