Sufflé med sjokolade og mokka - Denne er det verdt å vente på. Det er bedre at gjestene venter på suffleen enn omvendt.
Foto: Bulls

Sufflé med sjokolade og mokka

Denne er det verdt å vente på. Det er bedre at gjestene venter på suffleen enn omvendt.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
8 porsjoner

3,5 dl melk

1 ss kaffe, instant

1,25 dl sukker

4 stk egg

2 stk eggehvite

0,75 dl hvetemel

100 g sjokolade

Varm sjokoladesaus

2 dl kremfløte

1 dl melk

1,5 dl brunt sukker

1 ts vaniljesukker

1 ts kaffe, instant

100 g sjokolade, mørk

Annonse

Slik gjør du det:

I ovn ved 200 grader i 20–25 minutter

Forvarm stekeovnen. Smør 8 ildfaste porsjonsformer og sett dem på stekebrett.

Kok melk og 2 ss sukker til sukkeret smelter. Avkjøles.

Skill eggene og visp eggedosis av plommene og 2 ss sukker, rør inn mel og melk vekselvis. Varm det hele til det tykner og nesten når kokepunktet. Rør hele tiden.

Smelt sjokoladen i den varme eggekremen. Avkjøl.

Visp alle 6 eggehvitene stive og visp inn resten av sukkeret i porsjoner til blank og tykk marengs. Vend det i sjokoladekremen.

Fyll formene til ca. ½ cm fra kanten. Stek suffleene i 20–25 minutter, til de er godt hevet.

Lag sausen mens suffleene står i ovnen. Varm den forsiktig så sjokoladen smelter. Rør den glatt og jevn. Sikt melis over suffleene og server den med sausen, eventuelt også med vispet fløte.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 240 min
Sjokoladekake