Sukkerbrød med sjokoladekrem

Sukkerbrød med sjokoladekrem

Her har jeg byttet ut den tradisjonelle piskede kremfløten med en sjokoladesmørkrem.

Christopher Sjuve
90 minutter
Kake

Ingredienser

5 stk

egg

200 g

sukker

200 g

hvetemel

1.5 ts

bakepulver

Sjokoladekrem

4 stk

eggehvite

250 g

sukker

Karamell

175 g

sukker

0.5 dl

vann

Slik gjør du det:

Start med å sette på stekeovnen på 200 grader og smøre en rundform på 24 cm godt med smør eller formfett rundt kantene.
Legg bakepapir i bunnen. Ha i ca. 1 ss med hvetemel og dryss det rundt i formen slik at det setter seg fast i fettet. Tøm ut det overflødige.
Ha eggene og sukkeret i en miksmasterbolle og pisk det til en luftig og blank eggedosis, ca. 5 minutter. Bland sammen hvetemel og bakepulver i en bolle før du sikter det i eggedosisen.
Bruk en slikkepott og rør med store og bestemte bevegelser til alt melet er innarbeidet i eggedosisen. Hell røra over i rundforma og sett den på nederste rille i stekeovnen.
Samtidig skrur du ned varmen til 170 grader. Stek sukkerbrødet i ca. 35 minutter. Stikk en grillpinne el. midt inn i kaka for å sjekke om den er ferdig stekt. Er pinnen tørr, er sukkerbrødet ferdig. Hvelv det over på en bakerist og la det stå opp ned i forma til det er avkjølt.
Sett sukkerbrødet i fryseboksen i ca. 1 time før du deler det i 4 lag.
Sjokoladekremen
Kok opp litt vann i en kasserolle. Sett miksmasterbollen din oppi kasserollen. Den skal ikke berøre vannet. Ha i eggehvitene, sukker og vaniljesukker og pisk det sammen for hånd til det tykner litt og det blir så varmt at du nesten ikke greier å ha fingeren nedi. Ta bollen vekk fra kasserollen og fest den i miksmasteren.
Pisk på full styrke til eggehvitene har blitt blanke og massen er kald. I mellomtiden smelter du sjokoladen. 
Del opp smøret i terninger og visp det inn i eggehviteblandingen. Ta i litt og litt om gangen. Ser det ut som om kremen har skjært seg når alt smøret er innpisket, setter du mikseren på full styrke og visper i 2-3 minutter til kremen er blank og fin igjen. Avkjøl den smeltede sjokoladen litt før du pisker den inn til slutt.
Fordel kremen mellom lagene, over og rundt kaken.
Karamell
Kok opp sukker og vann i en tykkbunnet kasserolle på ganske sterk varme. La det koke i ca. 8 minutter til det har fått en gyllenbrun farge. Pass på at det ikke blir brent. Ta det av varmen og la det avkjøles i ca. 8 minutter til det har blitt halvtykt.
Lag små rundinger av karamellen på et bakepapir av silicon eller rett oppå et stekebrett.