Sukkerfri minikake med jordbær og kokos

Sukkerfri minikake med jordbær og kokos

Dette er en sommerlig kake med en herlig, frisk smak.

Oppskrift av: Marie H. Roald

Ingredienser

100 g

smør

70 g

Sukrin Gold

2 stk

egg

0.25 ts

bakepulver

1 ts

Vaniljepulver

0.5 ts

kanel

1 ts

Revet appelsinskall (liten ts)

4 stk

Store jordbær

30 g

Skivet kokos

Slik gjør du det:

Gni sammen søtning og appelsinskall for å frigjøre oljene i skallet. Dette gir en nydelig aroma.
Miks sammen romtemperert smør og søtning til en jevn masse.
Ha i ett og ett egg og bland godt mellom hvert egg. Røren kan nå bli litt kornete.
I en annen bolle sikter du sammen hvetemel, bakepulver, kanel og vaniljepulver.
Ha melblandingen i smørblandingen og rør godt sammen.
Ha deigen i en smurt og melet 15 cm springform og bre den utover med en skje.
Eventuelt kan du bruke en ildfast form, jeg brukte en liten paiform.
Vask og tørk av jordbærene, del dem i fire og dytt ned i deigen.
Strø over skivet kokos.
Stek på 180 grader i ca. 55 minutter. Følg med på kaken, blir den for brun på toppen kan du legge et flak sølvfolie over toppen til kaken er ferdigstekt.
La kaken avkjøles 20 minutter i formen før du forsiktig tar den ut av formen og lar avkjøles helt på rist. Den kommer til å være litt floppy når du tar den ut av formen, men den kommer til å bli fastere når den får kjølt seg.
Eventuelt kan du servere kaken rett i formen.