Suksesskake-kjeks - Liker du suksesskake, sier du? Du vil elske disse.
Foto: Manuela Kjeilen

Suksesskake-kjeks

Liker du suksesskake, sier du? Du vil elske disse.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Hasselnøttmakroner

400 g hasselnøtter

165 g sukker

185 g flytende glukose

100 g eggehviter

3 ts bakepulver

1 ts vanilla bean paste

Suksesskake-krem

6 stk eggeplommer

190 g sukker

150 ml kremfløte

2 ts vanilla bean paste

200 g smør

Sjokoladeglasur

200 g mørk sjokolade

1 ts kokosolje

Annonse

Slik gjør du det:

Fremgangsmåte hasselnøttmakroner

Mal hasselnøtter i en kvern eller i foodprosessor.

Bland hasselnøtter sammen med sukker, flyttende glukose, eggehvite og vanilje.

Rør raskt sammen til du får en jevn mandeldeig.

Fordel deigen jevnt til 24 store kjeks på en bakeplate dekket med bakepapir,  jeg bruker cirka 1 liten iskrem skje til hver kjeks.

Dryss hver kjeks med melis, trykk den flat med undersiden av en kopp.

Stek kakene midt i oven ved 160 C° i 20 min, avkjøl kakene på platen.

Fremgangsmåte suksesskrem

Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og frø fra en vaniljestang i en liten kjele.

Kok opp under stadig omrøring.

Ta kjelen fra platen og la kremen avkjøle til romtemperatur.

Pisk så inn mykt smør i små klatter med en stålvis.

Fremgangsmåte suksesskjeks

Smør gul krem mellom kjeksene eller bruk en plastpose og en wilton 1 M tipp til å fylle disse kjeksene - formet som en vakker rose. Legg den andre kjeksen på toppen. Sett dem på en bakeplate dekket med plastfolie og frys disse i 30 minutter.

Smelt sjokolade sammen med kokosolje, dypp de halve kjeksene i smeltet sjokolade.

Det er viktig at kakene er frosne i cirka 30 minutter før de dyppes i den smeltede sjokoladen.

Oppskrift:

passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.