Sunn speltpizza

Sunn speltpizza

En mager pizza med kyllingbryst og semi-grov bunn. Ha gjerne på enda mer grønt om du ønsker.

Christopher Sjuve
120 minutter
Pizza

Slik gjør du det:

Rør ut gjær i vann. Ha væsken i en eltebolle og tilsett salt og olje. Ha i halvparten av melet og elt med krok. Spe med mel til passe konsistens, ikke for tørr. Dryss på litt mel og la deigen heve i bollen under klede til dobbel størrelse (ca 30 min.). Trykk deigen ut på smurt stekebrett eller i ovnspanne. Fyll: Skjær kyllingfileten i tynne strimler og brun lett i stekepanne med litt smør eller olje. Krydre med salt og pepper. Skjær tomatene i skiver, rødløk i ringer og soltørket tomat i strimler. Fordel tomatskivene på bunnen, og dryss på 2/3 av osten. Fordel resten av fyllet på pizzaen, og til slutt resten av osten. Stek ved 200°C i ca 20 min.

Kanskje disse også frister?