Superenkelt brød - Du trenger bare noen få ingredienser for å bake dette supergode brødet.
Foto: Marit Røttingsnes Westlie

Superenkelt brød

Du trenger bare noen få ingredienser for å bake dette supergode brødet.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Bruker du fersk gjær, smuldrer du den opp og rører den ut i vannet før du tilsetter mesteparten av melet og alt saltet i en bakebolle. Elt deigen i 10 minutter. 

Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar et sted mellom 1 og 1 1/2 time. 

Dyss litt hvetemel på bordet og hvelv deigen over. Kna deigen sammen og form det til et brød. Legg det over på et bakepapirkledd stekebrett og la det etterheve i 30-40 minutter. 

Skru på stekeovnen på 230 grader. 

Stek brødet på nederste rille i ca. 30 minutter. Skru ned varmen til 200 grader etter 15 minutter. 

Kakk på undersiden av brødet for å sjekke om det er gjennomstekt. Får du en hul lyd, er brødet ferdig. 

La det avkjøles på en bakerist. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?