Surdeigsbrød -

Bakverk

Surdeigsbrød

Dette trenger du til 0 porsjoner

1.dag:

100 g rugmel, siktet

2 dl vann

3.dag:

100 g rug, fin sammalt

2 dl vann

4.dag:

1 l kulturmelk, skummet

10 g gjær

  surdeig

1 kg rug, fin sammalt

500 g hvetemel

Slik gjør du det:

3 brød i 1,5 l former. I ovn ved 210° i ca. 1 time. Rør sammen rugmel og vann, dekk det til og la det stå på kjøkkenbenken i 2 døgn. 3. dag røres sammalt rug og vann i den første løse deigen. La det stå lunt til neste dag. 4. dag varmes melken til den er lunken, 37°/fingervarm. Rør ut gjæren i den lunkne melken, rør inn surdeigen, alt det grove melet og så mye fint mel at deigen blir fast og smidig. Dekk deigen med plast og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time. Elt deigen om, del den i 3 jevnstore emner, som trilles til sprekkfrie brød. Legg dem i godt smurte former og etterhev dem til de fyller formene. Pensle brødene med vann, dryss eventuelt litt grovt rugmel over dem og stek dem nederst i ovnen til de er gjennomstekte. Brødene bør ligge til neste dag før det skjæres i dem.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 1440 min

Tid: 180 min

Tid: 240 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Slik gikk det da Tove (30) sluttet å bruke sjampo

«Nopoo» er den nye hårtrenden.

Kamille |

Les mer

Den billigste kjøttdeigen smaker best

Store forskjeller på kjøttdeig, viser testen.

Les mer

Best Pris kvernet deig av storfe

Smakfull og saftig kjøttdeig. Testvinner!

Les testen

TJENESTER FRA KLIKK