Surkål på norsk -
Foto: Erik Hannemann

Surkål på norsk

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Snitt kålen fint opp og legg lagvis med karve, salt og eventuelt epler i en kjele. Tilsett kraft og kok opp og la trekke i ca 1 time. Smak til med salt, eddik og sukker. Rør gjerne inn litt av fettet fra ribben inn i surkålen før servering. Lages surkål av rødkål, bør eddiken blandes i før koking, da beholdes fargen på kålen bedre. Jeg lar surkålen stå og trekke ca 2 timer til den blir lett "brunlig». Etter 1 time er den fremdels forholdsvis lys på fargen. Prøv deg frem.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 90 min
Surkål
fav Tid: 90 min
Rødkål