Svenske sjokoladekuler

Svenske sjokoladekuler

Sett tenna i disse deilige sjokoladekulene rullet i kokos eller kakepynt av sjokolade.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Sjokoladekuler

255 g

havregryn

200 g

smør

80 g

sukker

60 g

kakao

180 g

Glukose eller hvit syrup

2 ts

Vanilla bean paste eller 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt

100 g

kokos

100 g

Kakepynt av sjokolade

Slik gjør du det:

Pisk smør, sukker og glukose luftig.
Tilsett resterende ingredienser og blandt det godt sammen.
Form små kuler av deigen med hendene det er lurt å fukte hendene med vann jevnlig når du skal forme kulene med hendene for at havregryns massen ikke skal klistre seg for mye til fingrene.
Rull kuleneforsiktig i kokosen, sukker perle eller i sjokolade kakepynt.
Oppbevares i kjøleskapet i noen timer for du nytter disse.
*Glukose får du kjøpt i velassorterte dagligvare.
*Jeg bruker NESCAFÈ Espressopulver i disse sjokolade kuler, men bruk hvilke merke du liker best.