Svin i mørkt øl - Denne retten skal koke lenge, lenge. Og når den har kokt lenge, så skal den koke litt til. Da blir svin i øl så godt at du for alltid vil elske denne oppskriften.
Foto: Erik Hannemann

Svin i mørkt øl

Denne retten skal koke lenge, lenge. Og når den har kokt lenge, så skal den koke litt til. Da blir svin i øl så godt at du for alltid vil elske denne oppskriften.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 175 grader. 

Del opp svinekjøttet (enten det er med ben eller ikke) i store stykker. Om du vil kan du svi kjøttet på alle sider (men dette kan droppes).

Skrell løken og del den i fire. Del soppen i biter.

Ha kjøtt, løk, sopp, laurbærblad, hvitløk, sukker, nellikspiker i en kjele eller ildfast form med lokk. Hell i øl. Fyll opp med vann om det ikke dekker. 

Sett kjelen (eller formen) i ovnen. La den står der i minst to timer. Fire timer er heller ikke noe problem. Pass på innimellom og se om mesteparten er dekket med væske.

Når du tar det ut av ovnen, pass på at det får kjøle seg ned i minst 20 minutter. Da blir det saftigst. Smak på sausen. Noen ganger kan det bli bittert (på grunn av ølet). Om det er for bittert, så smak til med litt mer sukker.

Servér gjerne med potetmos (se lenke). Du skal ikke bruke all sausen, den skal bare danne et mørkt speil i bunnen av tallerken. 

Smak til med salt og eventuelt pepper. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Perfekt potetmos