Svinefilet med chilipesto og sesampoteter -
Foto: God Morgen Norge, TV 2

Svinefilet med chilipesto og sesampoteter

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Svinefileten kan byttes ut med kalvefilet La fileten ligge fremme på kjøkken benken til temperering ca 1 time. Varm stekeovnen til 200 °C. Begynn med chilipesto. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne, til de blir gylne uten å bli brent. Kjør sammen i en hurtigmikser: pinjekjerner, hvitløk, rød chili (uten frø), olje og tomatpuré til en glatt pure. Smak til med salt. Krydre fileten med salt og pepper og brun den på alle kanter i olje/smør i en stekepanne. Legg den i et ildfast fat og smør over litt av chilipestoen, sett i varm stekeovn og stek i 10-20 min (steketiden er avhengig av tykkelse på fileten) . Bruker du et steketermometer skal det vise i underkant av 65 °C på kalvefileten og 70 °C på svinefilet. Ta ut kjøttet og la det hvile 10-15 min før det skjæres opp. Kok ut pannen med litt vann og sil over i en kasserolle, tilsett konsentrert kalvefond, creme fraiche og soya og kok opp mens du visper godt. La koke uten lokk et par min. Smak til med salt og pepper. Sesampoteter: Vask og børst godt av små poteter med tynt skall. Legg dem i et ildfast fat og vend dem inn med olje, sesamfrø, salt og pepper. Stek ved 250 °C i 30-40 min. Potetene kan stekes før kjøttet stekes. Server fileten skåret i skiver med sesampoteter, kokte grønne bønner, sjy og resten av pestoen.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.