Svinenakke med aprikos

Svinenakke med aprikos

Svinenakke trenger litt tid ovnen. Men, det er kanskje det enkleste kjøttet å få til.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
180 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 180 grader.
Bruk en kjele du kan sette i ovnen. I denne kjelen svir du svinenakken i olje på alle sider på høy varme til den får god farge på alle sider.
Hakk løken. Fjern skallet fra hvitløken ved å putte feddene i en kjele, ha på lokk og rist kraftig. Plukk ut feddene som har kommet ut av skallet og ha dem i gryta (gjenta med resterende, de fleste feddene kommer ut av skallet på denne måten).
Ha løk, hvitløk og hvitvin i kjelen. Kok opp, ha i en klype salt og sett kjelen i ovnen.
Ta den ut etter to og en halv time (sjekk med jevne mellomrom om det koker og syder. Om det ikke gjør det, så skru temperaturen litt opp på ovnen).
Øs over væsken og vent i 30 minutter (eller så lenge du klarer).
Mens du venter: Skjær tomater i gode, tykke skiver og legg på et serveringsfat.
Del aprikoser i to (og fjern steinene) og skjær squash i skiver, ca 0,5 cm. Grill squashskiver og aprikoser med kjøttsiden ned i en grillpanne til de får litt farge.
Legg aprikos og squash på fatet med tomatetene. Dryss over oregano. Skjær kjøttet i skiver og legg på fatet. Ha over den gode kraften og løken fra kjelen. Smak til med salt og pepper.
Ha over godt med persille før du serverer.