Slik gjør du det:
I ovn ved 225° i 20 minutter, 125° i ca. 2 timer.
Rut svoren og gni kjøttet godt inn med salt og pepper. Legg det i kjøleskap med svoren ned i minst ett døgn. Sett et steketermometer i det tykkeste på steken, men ikke mot ben. Hell 5 dl vann i langpannen og legg i steken med svoren ned. Dekk pannen tett med aluminiumsfolie og damp steken ved 225° i 20 minutter. Fjern folien, snu steken og skru varmen ned til 125°.
Stek kjøttet til kjernetemperatur 72-76°, da er det gjennomstekt.
Ta kjøttet ut og la det hvile i minst 15 minutter.
Saus til svinestekBrun smør og mel, rør hele tiden. Sil stekesjyen og spe med den. Tilsett rødvin og la sausen koke uten lokk i minst 10 minutter. Smak til med salt, pepper og sennep.
Tilbehør til svinestekDel eplene i to, ta ut kjernehusene og kok eplene i vann med litt sukker. La sviskene koke med de siste minuttene. Legg en sviske i hvert halve eple og server dem sammen med kjøttet, sausen, kokte poteter, eventuelt også surkål av rødkål eller andre grønnsaker.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.