Svinestek med svisker - Svinestek er en suveren måte å nyte godt svinestek på. I denne oppskriften får du svinestek med svisker, salvie
Foto: Erik Hannemann

Svinestek med svisker

Svinestek er en suveren måte å nyte godt svinestek på. I denne oppskriften får du svinestek med svisker, salvie

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 220 grader.

Legg sviskene i cognac og 1 dl vann. 

Ha alle potetene, med skall, i en ildfast form som skal romme både svinesteika og potetene. Ha i olje og sørg for at alle potetene dekkes med olje før du strør over litt salt og pepper. Sett dem inn i ovnen, omtrent 20 minutter før svinesteken settes inn. 

Ha sjampinjongene i en tørr stekepanne. De skal omtrent halveres i størrelse. 

Hakk sopp, svisker, salvie og hvitløk. Riv skallet på hele sitronen. 

Skjær et dypt snitt i svinekjøttet på langs, nesten igjennom. Fyll snittet med sopp, svisker, hvitløk, halvparten av sitronskallet og salvie. Ha på salt og pepper. 

Bind sammen svinesteika med vanlig hyssing. Ha på salt og pepper. 

Legg svinesteken i den ildfaste formen. Sett inn et steketermometer. Senk temperaturen i ovnen til 160 grader. Steika taes ut av ovnen når den er 62 grader. Øs over litt underveis.

Vent i omtrent 30 minutter før du skjærer i den. 

Glasserte grønnsaker

Skrell gulroten. Del den i biter på langs. Kok dem i tre minutter. 

Snitt av tuppene av bønnene. 

Ha smør i en stekepanne. Legg i gulrøtter og bønner. Ha i honningen.

Knus eller hakk nøttene og ha det i stekepanna med resten av sitronskallet. Vend godt rundt med jevne mellomrom. Hold varmt til servering.

Kryddersmør

Bland sammen smør, urter og et knust hvitløkfedd. 

Servering

Legg de glasserte grønnsakene på et (varmt) fat. 

Løsne hyssingen fra steika. Skjær den i skiver og legg på fatet. 

Åpne potetene og ha i kryddersmøret. 

Øs over den gode sjyen fra den ildfaste formen og server.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.