Hopp til hovedinnhold
Sviske og eplespekket svinekam

Sviske og eplespekket svinekam

Christopher Sjuve
120 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

2 stk

eple

1 stk

gulrot

1 stk

løk

4 fedd

hvitløk

Saus

5 dl

vann

Tilbehør

4 porsjon

poteter

0.5 l

fløte

Slik gjør du det:

Rens og skrell eplene og del dem i biter. Lag et hull gjennom svinekammen, og fyll i en eplebit og en sviske annenhver gang. Gni inn med salt/mineralsalt, pepper og ingefær. Brun kammen i en jerngryte/stekepanne i smør/margarin. Legg i grønnsakene og brun disse med. Hell vekk fettet. Legg alt over i en form. Hell i eddiken og la den dampe ca. 1 minutt før du har i tomatpuré, rosmarin og soyasaus. Slå på vann. Sett formen inn i ovnen på 150 grader og la det videresteke i ovn på nederste rille til kjernetemperaturen er ca. 65 °C eler i ca 1-1 1/2 time. La svinekammen hvile etterpå i 20 minutter. Imens siles sausen og jevnes med litt maizenna utrørt i vann eller vin. Smak til med litt soyasaus, salt/mineralsalt og pepper. Server retten med fløtestuede poteter.

Kanskje disse også frister?