Sviskegrøt - Her er Ingrid Espelid Hovigs oppskrift på sviskegrøt.

Dessert

foto: Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley

Sviskegrøt

Her er Ingrid Espelid Hovigs oppskrift på sviskegrøt.

Dette trenger du til 4 porsjoner

150 g svisker

8 dl vann

1 dl sukker

2,5 ss potetmel

1 dl kaldtvann

Slik gjør du det:

Bland sviskene, vannet og mesteparten av sukkeret i en kjele. Kok opp og la det småkoke til sviskene er møre. Smak eventuelt til med mer sukker. Trekk kjelen til side fra platen. Rør potetmelet ut med kaldt vann til en jevning. Bland jevningen i grøten i en tynn stråle. Gi grøten et raskt oppkok. Hell grøten i en serveringsbolle og dryss litt sukker på toppen for å hindre snerk. Server melk eller vaniljesaus til.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Dette er langt verre enn matforgiftning

Det er mye rart du kan ta med deg hjem fra utlandet. Disse sykdommene bør du unngå.

Les mer

Hvorfor er det vanskelig å servere Cola light i luften?

QUIZ: Dette visste du garantert ikke om fly.

Kvinneguiden |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK