Sylte av ribbe

Sylte av ribbe

Hjemmelaget sylte er en av julens storheter. Julen blir ikke helt det samme uten sylte.

Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
Tilbehør

Slik gjør du det:

Slik lager du sylte av ribbe

Skjær ut bena på ribben, bruk en liten spis kniv.
Kok opp vann og legg ribba i og la trekke ved 80 ºC ca 1 time. Bland sammen krydder og gelatin.
Vri et klede/kjøkkenhåndkle godt opp i varmt vann. Legg kledet ned i en rund bolle (15-20 cm diameter).
Ta opp ribba og legg i langpannen. Avkjøl litt, slik at det går greitt å holde/skjære i ribba. Skjær av svoren. Skjær ut rundinger med svor til bunn og topp av sylten (bruk bunnen av bollen med klede som mål).
(Resten av svoren kan finhakkes /males og brukes som bindemiddel i stedet for gelatin.) Skjær kjøtt og fett i skiver langsetter fibrene og legg kjøtt og fett hver for seg.
Bland krydderblandingen godt inn i kjøttet.
Dekk bunnen av bollen med svor. Legg kjøtt og fett lagvis og avslutt med svor. Pakkkledet tett omkring. Surr stramt til og legg sylten i den varme kokekraften.
Kok opp og la trekke ved 80 ºC i ca 1 time.
Ta opp sylten la den "hvile" 20 -30 min før den legges i press til neste dag (ca. 6 kg press).
Sylten oppbevares best i en svak saltlake på et kjølig sted.

Kanskje disse også frister?