Syltede plommer - Når du har i en klunk med rom blir dette veldig, veldig godt...
Foto: Erik Hannemann

Syltede plommer

Når du har i en klunk med rom blir dette veldig, veldig godt...

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Ha sukker, rom og vann i en kjele. Kok i noen minutter til alt sukkeret er løst opp.

Ha i plommene i omtrent et halv minutt. Ta ut med hullsleiv. Avkjøl litt før du tar av skallet.

Legg plommene på rene sylteglass (dette skal bli nok til to glass), for eksempel Norgesglass (det letteste er å koke glassene i noen minutter).

Hell laken over plommene helt til det så vidt renner over. Lukk igjen.

Dersom glassene er helt rene holder plommene seg i noen uker. (Merk at de ikke holder en hel vinter. Da må man bruke salt eller eddik).

Server med en god iskrem.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 15 min
Plommer i Madeira
fav Tid: 15 min
Sylta appelsiner