Syltede sitroner - Dette er oppskriften på syltede sitroner. Det er helt sentrale i det marokkanske kjøkkenet.
Foto: Christopher Sjuve

Syltede sitroner

Dette er oppskriften på syltede sitroner. Det er helt sentrale i det marokkanske kjøkkenet.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
4 porsjoner

12 stk sitron

12 ss salt

Annonse

Slik gjør du det:

Du trenger et sterilt sylteglass. Det enkleste er å koke det i noen minutter. 

Du kan dele sitronene i båter, men den tradisjonelle måten å gjøre det på er å lage et dypt kutt som nesten deler sitronen i to. Så snur du sitronen og gjøre det samme fra andre siden, slik at det ser ut som om du har forsøkt å dele den i fire, men at den fortsatt henger sammen i endene. 

Fyll sprekkene med en halv spiseskje salt hver. Legg sitronene på glass, så mange du får plass til.

Skvis de resterende sitronene og hell på sitronsaft slik at glasset blir helt fult. Lukk glasset. La det stå omtrent en måned. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 15 min
Sylta appelsiner
fav Tid: 45 min
Sitronterte
fav Tid: 10 min
Rødbete og mango