Tagliatelle med blåmuggostsaus og valnøtter
Dette er en lett, rask og velsmakende middagsrett. Velg den blåmuggosten som faller best i smak. Her er det mange varianter å velge mellom.
Christopher Sjuve
45 minutter
PastaIngredienser
4 porsjoner
75 g
valnøtter500 g
tagliatelle400 g
kyllingfilet50 g
smør150 g
asparges, grønn150 g
blåmuggost0.5 dl
kremfløte100 g
parmesan til serveringSlik gjør du det:
Rist valnøttene i en tørr stekepanne eller stek de i stekeovnen ved 180 grader i 5 minutter. Mens vannet til pastaen koker opp, kuttes kyllingfiletene i tynne skiver og stekes i varm panne med litt smør. Sett til side. Kutt av ca 2 cm av den nederste delen av stilken på aspargesene eller ta tak i stilkenden omtrent midt på aspargesen og bøy den til den seige enden knekker. Skrell den nederste delen av stilken. Del aspargesene i mindre biter. Kok pastaen all dente i en stor kjele fosskokende vann tilsatt salt. Følg anvisningen på pakken for koktid. Sil av vannet og hell pastaen tilbake i gryten. Mens pastaen koker smeltes resten av smøret i en liten gryte. Tilsett blåmuggost, kremfløte og asparges. Kok opp og la det småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett det stekte kyllingkjøttet de to siste minuttene. Smak til med salt og pepper. Fordel sausen og valnøtter over pastaen. Server straks med parmesan.