Hopp til hovedinnhold
Tapas croquetas

Tapas croquetas

De er enklere å lage enn man tror.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
120 minutter
Tapas

Ingredienser

25 g

smør

3 dl

melk

4 skiver

skinke

1 stk

egg

Slik gjør du det:

Smelt smør i en tykkbundet kjele. Ha i mel. Rør rundt med en visp. La det steke i omtrent et minutt.
Ha i litt og litt av melken og visp mellom hver gang, for å unngå klumper. La det koke i noen minutter.
Hakk opp skinken og ha det i sammen med osten Rør godt. La det avkjøle helt i et kjøleskap.
Når det er helt kaldt, bruk hendene til å forme kuler.
Rull disse først i griljermel (brødkrumme), så i pisket egg, så i griljermel igjen.
Rull så mange kuler du klarer.
Varm opp oljen til den er omtrent 180 grader. Friter to og to kuler til de blir gylne. Legg dem på kjøkkenpapir og la dem renne av.
For å holde dem varme, legg dem i en ildfast form.