Tarte flambée - Denne pizzalignende retten er fra Alsace i Frankrike, og "må" selvfølgelig serveres med en riesling-vin fra samme området.
Foto: Erik Hannemann

Tarte flambée

Denne pizzalignende retten er fra Alsace i Frankrike, og "må" selvfølgelig serveres med en riesling-vin fra samme området.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
4 porsjoner

Bunnen

2 ts tørrgjæreller 15 g fersk

250 g hvetemel

0,5 ts salt

3 ss olivenolje

1,25 dl vann, lunkent

Fyllet

3 dl crème fraîche

200 g bacon

2 stk hviteløk

1 ss olivenolje

Annonse

Slik gjør du det:

Bland gjæren og det lunkne vannet. La det stå lunt i 10 minutter til gjæren begynner å skumme. Hvis det ikke bobler etter 10 minutter, må du kaste den og starte på nytt.

Sikt melet i en stor bolle og tilsett salt, olivenolje og gjærblanding. Bland deigen og form den til en ball. Legg deigen på et litt melet underlag og kna den. Tilsett eventuelt mer mel eller noen dråper lunkent vann. Deigen skal bli myk og tørr, ikke klissete.

Kna i 10 minutter eller til deigen er jevn og straks trekker seg sammen når du stikker et hull i den med fingeren. Smør inn en stor bolle med olivenolje. Rull deigballen rundt i bollen slik at den dekkes med olje, og skjær et lite kryss med en skarp kniv øverst på deigen. Dekk til med et rent kjøkkenhåndkle og la den hvile på et lunt sted i 1 - 1,5 time, eller til deigen er dobbelt så stor.

Slå deigen flat med neven noen ganger slik at luften går ut av den. Elt den deretter i noen munutter. La den igjen stå på et lunt sted og heve til dobbel størrelse.

I mellomtiden kan du forvarme stekeovnen til maksimal temperatur (vanligvis ca 250 C). Om du vil, kan du også prøve å steke den med grillelementet (følg nøye med under stekingen).

Skjær løken i tynne skiver. Skjær bacon i biter. Pisk crème fraîchen til den blir tykk. Ha i løk og bacon. Krydre med litt salt og nykvernet pepper.

Kjevle ut deigen så tynn som mulig til et rektangel. (Du kan også lage flere mindre runde). Helst ikke høyere enn 3 mm, og legg det på en bakeplate smurt med olje. Spre fyllet på deigen og stek i 10-15 minutter, eller til deigen er sprø og fyllet har fått farge. Deles i kvadrater og serveres.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 180 min
Fougasse
fav Tid: 180 min
Fargerikt høstbrød