Tarte tatin med fennikel og rødløk - Dette er en flott måte å servere grønnsaker på. Den kan spises som en hovedrett eller som tilbehør til kjøtt og fisk.
Foto: BBCLifestyle

Tarte tatin med fennikel og rødløk

Dette er en flott måte å servere grønnsaker på. Den kan spises som en hovedrett eller som tilbehør til kjøtt og fisk.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Kjevle ut butterdeigen. Skjær ut en sirkel (bruk gjerne en tallerken) som er stor nok til stekepannen du skal bruke (stekepannen skal settes i ovnen senere). Den bør være omtrent 20 cm i diameter. Sett deigen i kjøleskapet.

Forvarm ovnen til 200 grader. Skrell løken og skjær den i tykke skiver. Fjern de trevlete delene på fennikelen og skjær den i seks biter.

Fjern stilken på chilien og del den i to på langs.

Legg alle grønnsakene i en ildfast form. Legg løken flatt ned og ha resten på toppen. Ha over litt olivenolje, balsamico eddik, knuste korianderfrø, salt og pepper.

Bak dem i ovnen i 15-20 minutter, vend dem et par ganger underveis, men behold løkbitene hele.

Bruk en stekepanne som tåler å settes i ovnen. Varm opp sukker med tre spiseskjeer vann i stekepannen til det smelter og blir gyllent. Ikke rør i stekepannen.

Ha grønnsakene i stekepannen og press dem ned. Dryss over timian og parmesan.

Dekk nå stekepannen med butterdeigen. Klem inn langs kanten. Prikk butterdeigen forsiktig med en gaffel. Bak i 25-30 minutter eller til butterdeigen er gyllen og stekt. La det kjøle ned i minst fem minutter. Ta fatet du skal servere på og legg det opp ned på stekepannen og snu raskt rundt. (Slik at grønnsakene kommer opp). 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 45 min
Eplekake