Tarte tatin - Det er ikke uten grunn at denne eplekaka er verdensberømt. Det finnes bare en eplekake er som helt konge. Du har funnet den.
Foto: Erik Hannemann

Tarte tatin

Det er ikke uten grunn at denne eplekaka er verdensberømt. Det finnes bare en eplekake er som helt konge. Du har funnet den.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Bunnen

125 g smør

100 g sukker

1 stk egg

150 g hvetemel

1 ts salt

Fyllet

3 stk eple

2 stk pære

100 g smør

2,5 dl sukker

Annonse

Slik gjør du det:

Bunnen

Bland sammen smør og sukker til en kremete masse. Visp egget lett og bland det inn. Kna inn litt og litt av melet og form deigen til en ball. Bruk nok mel til at deigen blir smidig og fin.

Dekk med folie og legg den i kjøleskapet/fryseren (når deigen er varm er den veldig vanskelig å håndtere).

Fyllet

Om du ikke vil ha skallet på må du skrelle eplene (ikke nødvendig).

Del opp hvert eple i fire. Fjern det innerste (eplehuset). Del hver bit i to igjen (slik at hvert eple nå er i åtte båter).

Del pærene i fire. Fjern steinene.

Smelt smøret i en stekepanne. Ha i sukkeret. La det smelte og få en gyllenbrun farge. Ha i eple- og pærebitene. Vend dem i sukker og smøret og la det steke i ca 10-15 minutter.

Smør en kakeform. Legg eplene og pærene i et pent mønster (gjerne en sirkel som går innover mot midten).

Kjevle ut deigen til en sirkel som er stor nok til å dekke kakeformen. Legg den på toppen. Stek den i ovnen på 210 grader i 8-12 minutter.

Avkjøl. Velv kaken ut på et fat. (Det er lettest å legge kakefatet på kaka og velve det rundt i en rask bevegelse).

Den serveres gjerne som den er - eller med is/krem. Aller helst skal kaken serveres varm (men den smaker godt når den er avkjølt også).

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 45 min
Eplekake