Slik gjør du det:
Ha melken i en kjele sammen med to tredjedeler av sukkeret. La det koke opp over middels varme, men rett før melken når kokepunktet kan du tilsette tebladene. Earl Grey og sjasmin er sikre vinnere, men det er fullt mulig å eksperimentere med andre sorter. I mellomtiden visper du eggeplommene og resten av sukkeret til eggedosis i en bolle. Hell den kokende melken oppi eggedosisen mens du visper kontinuerlig, og hell så blandingen tilbake i kjelen. Varm blandingen over svak varme, mens du rører med en tresleiv til sausen fester seg om et belegg på baksiden av sleiven. Når du lar fingeren gli gjennom belegget skal det danne seg et tydelig spor. Sil sausen for teblader gjennom en finmasket sil, og kjør den i iskremmaskinen til den har fått riktig konsistens. Hvis ikke du har ismaskin kan du sette den i fryseren og røre om jevnlig. Den trenger da noen timer før den er ferdig. Serveres i dype dessertskåler med kakekjeks eller petit fours til.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.