Tekake -

Tekake

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Smelt smør, tilsett melk og varm til væske er fingervarm, 37 ºC. Fersk gjær smuldres i en bolle og røres ut i den varme melken. Tørrgjær blandes direkte i melet. Rør inn sukker, kardemomme, sitronskall og hvetemel. Deigen skal være litt løs, men ikke klissete. Dekk bollen med plast og la den heve til dobbel størrelse, ca 30 min. Ta deigen ut på en melet bakebord og elt inn rosiner. Kjevle den ut til en ca 2 cm tykk leiv på et smurt eller bakepapirkledt stekebrett. Dekk til og sett til heving i ca 40 min. Bland sammen finhakkede mandler, mykt smør, sukker og kanel (alt kan ev kjøres i en hurtighakker/foodprocessor). Fordel blanding over hele kaken også godt ut i kantene. Dekk til på nytt og fortsett etterheving i enda 20 min. Stek kaken på nederste rille i varm stekeovn 200 ºC i ca 20 min, til den er gyllen og gjennomstekt.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Prinsessekake
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold