Tekaker av potet med lønneskinke, tomater og stekte egg - En spennende vri på den ordinære frokosten. Smakfull og delekat. Prøv den selv!
Foto: BBC Lifestyle

Tekaker av potet med lønneskinke, tomater og stekte egg

En spennende vri på den ordinære frokosten. Smakfull og delekat. Prøv den selv!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Varm opp melken skånsomt til 37 grader (fingervarm).

Mål opp mel og gjær i en bolle. Hell i vann og melk, og visp til en jevn røre. Det skal bli en flytende konsistens.

Dekk med plastfolie og la det hvile ved romtemperatur i 1 til 2 timer, inntil bobler har dannet seg på overflaten.

I mellomtiden, varm opp ovnen til 200 grader. Plasser tomatene på et stekebrett med bakepapir, dryss med havsalt og plasser inn i ovnen i 10 minutter inntil de har sprukket. Skru ovnen ned til 160 grader.

Pisk saltet og bakepulveret i røren.

Varm en stekepanne på medium til høy varme. Tillsett 2 teskjeer olje/smør til steking.

Ta en smurt stekering (kringlering) og hell en en øse av røren i formen. 

Etter ca. fem minutter, når overflaten er stekt og det har dannet seg bobler, fjern kringleringen og snu det til den andre siden.

Stek i to til tre minutter, inntil den en gylden på den andre siden også.

Gjenta med resten av røren. Du vil få ca. 4-5 tekaker. Sett dem til side på en rist.

Tilsett olje i en stor stekepanne. Varm opp til medium temperatur. Tilsett skinke og stek i en til to minutter på den ene siden. Snu til den andre siden, og stek i ett minutt til. Tilsett sennep og lønnesirup på overflaten av skinken, og legg den på arbeidsbenken.

Bruk stekeringen til å stanse ut fire deler av skinken. Hold den varm på en stekepanne i ovnen, mens du tilbereder eggene.

Smør kringleringene igjen. Varm mer olje i pannen, knekk eggene inn i stekeringene, og stek dem i 2-3 minutter helt til de er stekt ferdige.

Legg potetkakene nederst, ha på skinka og til slutt eggene.

Pynt med tomatene. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Egg Benedict