Tempura med tradisjonell japansk dip - Her er kjøkkensjef Lung Chuengs oppskrift på tempura, frityrstekte godbiter fra Japan. Røren lager du enten av ferdig tempuramiks eller helt fra grunnen.

Tempura med tradisjonell japansk dip

Her er kjøkkensjef Lung Chuengs oppskrift på tempura, frityrstekte godbiter fra Japan. Røren lager du enten av ferdig tempuramiks eller helt fra grunnen.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Røre og "paneringsmel": Ha isvannet i en bolle, deretter vispes det sammen med de andre ingrediensene til en fin og glatt rører. NB! Fyll en annen bolle med samme ingrediensene til en røre, minus det våte. Råvarene: Bruk f.eks. rå scampi, biter av fisk og grønnsaker. Rensk, skyll og tørk råvarene. Harde og tykke grønnsaker skjæres i skiver. Fritering: Varm opp oljen i jerngryte eller frityrkoker. Stikk en tresleiv i oljen for å sjekke temperaturen. Når det bobler lett rundt sleiven, så vent litt til, da er temperaturen passe, i underkant av 200 grader. NB! Når oljen ryker, er det for varmt. Skvett litt av røren dråpevis bortover i den varme oljen - dette er for at smuler skal feste seg til tempuraen etterpå. Vend råvarene i bollen med mel, deretter dyppes de i røren og kastes direkte i frityroljen. Ca. 4 biter friteres om gangen. Bitene er ferdig når bitene er gylne. Ta opp med hulløse, og legg på kjøkkenpapir. Serveres straks med saus til å dyppe i. Dipsaus: Kok opp soyasaus, mirin og vann. Avkjøl, og bland inn de øvrige ingrediensene.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Tempura
fav Tid: 30 min
Laks teriyaki