Tempura

Tempura

Oppskrift av: Trond Moi

Ingredienser

2 porsjoner

Deig:

200 g

hvetemel

1 klype

salt

Fyll:

Grønnsaker

Dippsausen:

2 skiver

ingefær

0.5 stk

lime, saften

Slik gjør du det:

Deig: Bland mel, salt og eggeplommer i en bolle. Spe i vannet mens du rører. Tilsett olje. Spe med halvparten av eggehvitene, rør forsiktig, ha i resten. Deigen skal bli lett og luftig. Det skal aldri mer enn 1/3 olje i en frityrgryte. Oljen skal være ca 180ºC. Dypp forskjellige grønnsaker, reker, scampi, etc. i deigen, og legg de i gryten når oljen er varm. La de steke på begge sider til de blir gylden brun. La de renne av seg på kjøkkenpapir. Legg bitene i en kurv/fat med servietter på bunnen. Det anbefales og dyppe bitene i soyasaus før de spises! Dippsausen: Legg skiver av ingefær og hvitløk i en liten skål. Skvis saften av lime over og fyll på med soyasaus. Rør om.