Terrin med vilt - En luksuriøs viltterrine til deg og dine venner.

Forretter og småretter

Terrin med vilt

En luksuriøs viltterrine til deg og dine venner.

Dette trenger du til 4 porsjoner

500 g kvernetreinsdyrkjøtt

500 g kvernet lettsaltet sideflesk

2 stk sjalottløk

1 ss smør

1 stk egg

0,5 dl cognac

1 knivsodd kajennepepper

5 stk knusteinebær

1,5 ts salt

0,5 ts pepper

10 stk aprikoser, tørkede

200 g svinefilet

Slik gjør du det:

I ovn ved 175° i ca. 1,5 timer. Bland alle ingrediensene unntatt svinefilet og aprikoser. La farsen trekke i kjøleskap i ca. 1 time. Renskjær svinefileten for sener og hinner og brun den i smør. Strimle aprikosene. Fyll halvparten av farsen i godt smurt form, legg på aprikoser og svinefilet og dekk med resten av farsen. Dunk formen mot benken slik at det ikke blir luftblærer i den ferdige terrinen. Stek terrinen til den er fast. Avkjøl den i formen under lett press. Server terrinen med rognebærgelé og brød.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 90 min

Tid: 1440 min

Tid: 1440 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Ser du hva som ikke stemmer her?

Det er ikke uvanlig med Photoshop-tabber, men klarer du å se disse?

Det Nye |

Les mer

Triksene du må kunne for å bli en mesterkokk

Les dette om du vil bli bedre på kjøkkenet.

Les mer

Elly (17 mnd.) har aldri smakt hverken kake eller is

I stedet lever hun på «steinalderkost».

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK