Terrine med sjokoladetrøffel og bær - Nydelig sjokoladedessert!
Foto: Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Terrine med sjokoladetrøffel og bær

Nydelig sjokoladedessert!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Varm opp fløten i en kjele til den når kokepunktet. Ta kjelen av platen. Ha i oppdelt sjokolade og smør. La dette ligge i fløten til alt smelter. Rør til en jevn sjokoladeblanding. Pisk eggene lett sammen med en gaffel og bland i. Det hele skal nå se ut som en tykk, blank sjokoladekrem.

Spray en avlang form (2 liter) med formspray og kle den (både bunn og kanter) med bakepapir. Hell i sjokolademassen.

Stekes midt i ovnen ved 125°C i 20 min. Sjokolademassen vil da fortsatt være flytende og se "rå" ut. Avkjøl til romtemperatur og sett så formen i fryseren over natten (eller frem til serveringsdagen).

Når du vil ha kaken ut av formen dypper du bunn og kanter av formen først i varmt vann (slik at sjokoladen smelter litt og løsner fra formen). Hvelv sjokoladeterrinen over på et avlangt fat og dra forsiktig av bakepapiret. Pynt med friske bær.

La sjokoladeterrinen stå i romtemperatur til den er myk nok til å kunne skjæres i skiver (som legges direkte på desserttallerkener). Bruk en stor kniv som dyppes ofte i varmt vann.

Oppskrift:

Detsoteliv.no

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.