Thai moo satay - svinesatay med peanøttsaus og salat - Satayspyd med peanøttsaus er et klassisk eksempel på hvordan mildt og magert svinekjøtt fungerer godt sammen med kraftige og smaksrike sauser.
Foto: Alf Børjesson

Thai moo satay - svinesatay med peanøttsaus og salat

Satayspyd med peanøttsaus er et klassisk eksempel på hvordan mildt og magert svinekjøtt fungerer godt sammen med kraftige og smaksrike sauser.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og la kjøttet marinere i 2-3 timer. Træ kjøttet på trespydene. 2. Peanøttsausen lages ved å koke kokosmelk og karripasta i 10 minutter før du tilsetter sukker og tamarindsaus. Trekk kjelen til siden. 3. Rør inn peanøttsmør og kok opp og la det småkoke i et par minutter. 4. Salatdressingen lages ved at eddik helles i gryte med sukker og salt og kokes i ca 10-15 min til dressingen har en tjukk konsistens. Avkjøl dressingen og hell den over salaten ved servering. 5. Kjøttet grilles eller stekes 1-2 minutter på begge sider i panne med olje. Serveres med salat og peanøttsausen.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?