Thaikrydret uerfilet

Thaikrydret uerfilet

Christopher Sjuve
90 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Uer har mange og store skjell som sitter godt fast. Slik blir du enkelt kvitt dem: Kok opp ganske lite vann i en stekepanne, bare så mye at bunnen er dekket. Skjær noen snitt i skinnet på fiken, men pass på ikke å skjære i fisken. Legg fileten med skinnsiden ned i det kokende vannet i 10-15 minutter. Ta fisken opp og skrap av skjellene. Tørk fisken godt. Riv ingefæren og bland den med korianderfrø, limejuice, salt og sesamolje og fordel det over kjøttsiden av fiskefiletene. Dekk dem til og sett dem i kjøleskap i 30 minutter. Varm oljen til steking og leg gi fiskefiletene med skinnsiden ned. Stek fisken på skinnsiden til skinnet er brunt og sprøtt og fisken så vidt gjennomstekt. Fisken skal ikke snus. Server uerfiletene med ris og smørdampede strimler av gulrot og purre.

Kanskje disse også frister?