Tilslørte gress-karer - Lag en ny vri på tilslørte bondepiker.
Foto: Frukt.no

Tilslørte gress-karer

Lag en ny vri på tilslørte bondepiker.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Vask gresskaret godt.

Om du ønsker og har tid, så bak hele gresskaret i ovnen i 1 time på 175°C - da blir den lettere å skjære i etterpå.

Del gresskaret i to og skrap ut kjernene.

Kok opp vann og brunt sukker. Rør godt

Tilsett gresskarterninger og kanel, og la det koke til terningene er møre.

Mos gresskarterningene med en potetstapper, stavmikser, e.l. Avkjøl.

Smelt 1 ss smør i en stekebanne og tilsett sukker, griljermel og finhakkede valnøtter.

Bland godt, og la det surre litt i stekepannen under omrøring til det har fått en fin og gyllen farge. Avkjøl på kjøkkenpapir.

Pisk kremfløten stiv.

Legg gresskarpuré, krem og griljermel- og nøtteblandingen lagvis i en dessertbille, eller i porsjonsglass, som på bildet.

Server desserten med en gang.

Tips:

Skal du ikke servere desserten med en gang, så må du ha gresskarpuré, krem og griljermel- og nøtteblandingen i hver sin bolle. "Monter" desserten rett før servering.

Bruker du hokkaido-gresskar, så kan du også bruke skallet. Dette blir mørt og smakfullt når gresskaret bakes i ovn.

Oppskrift:

Frukt.no

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Syltet gresskar