Hopp til hovedinnhold
Tinas sjokoladekake

Tinas sjokoladekake

Christopher Sjuve
60 minutter
Kake

Ingredienser

150 g

smør

4 stk

egg

125 g

sukker

Glasur:

50 g

smør

2 ss

sirup

Slik gjør du det:

Smelt smør og sjokolade i vannbad. Mal nøttene. Pisk egg, sukker og vaniljesukker godt. Bland så inn smeltet smør/sjokolade, malte nøtter og mel. Fyll røren i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter), og stek kaken på nederste rille ved 175°C i ca 25-30 minutter. Kaken skal være noe bløt i midten. Avkjøl kaken. Smelt smør, sjokolade og sirup til en jevn glasur. Hell glasuren over kaken mens den fremdeles står i formen, og sett kaken kaldt så glasuren stivner. Kaken kan gjerne pyntes med tørket ananas. Skjær da fersk ananas i tynne skiver (3-5 mm), og tørk dem på rist i stekeovnen med ovnsdøren på gløtt. (40-50°C i 3-4 timer). Selvgodt er velgjort.

Kanskje disse også frister?