Tiramisu - Her får du en deilig oppskrift på den italienske klassikeren!
Foto: Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Tiramisu

Her får du en deilig oppskrift på den italienske klassikeren!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Begynn med å knuse en pakke med ladyfingers eller lag mine Vanilla wafers-kjeks og knus dem  i små biter.

Lag 150 ml espressokaffe.

Hell espresso over kjeksbitene og sett til siden.

Ha sukker og vann i en kjele og kok opp til det er cirka 112-114 grader.

Finn frem en ren mikserbolle og hell 160 g eggeplomme (ca. 6 store egg) og tilsett frø fra 2 vaniljestenger.

Miks dette fluffy.

Når sukkervannet har nådd riktig temperatur, hell det i eggedosisblandingen.

Hell forsiktig i litt om gangen.

Miks videre til du kan skrive "O" med eggedosisen.

Ta frem deilig mascarponeost, og bland den med eggedosisen, litt om gangen.

Tilsett pisket kremfløte og vend den forsiktig inn.

Jeg bruker små krukker/glass til å ha kaken i.

Fyll 1/3 del med kjeksen som jeg dynket med kaffe, og fyll resten med den deilige kremen. Bruk en spatula/stekespade og lag toppen glatt.

Sett det hele kaldt i minst 1-2 timer for å oppnå best mulig smak.

Dryss over kakaopulver.

Oppskrift:

Passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.