Tiramisu - Italiensk dessert med luftig mascarponekrem, ladyfingers og kakao.
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Tiramisu

Italiensk dessert med luftig mascarponekrem, ladyfingers og kakao.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Tiramisu

25 stk ladyfingers

Espressoblanding

1,5 dl kald espresso, sterk

Mascarpone eggeblanding (anbefaler dobbel porsjon)

4 ss vann

240 g sukker

160 g eggeplommer (store egg)

0,5 stk vaniljestang eller 1-2 ts vanilla bean paste

500 g mascarpone

150 ml kremfløte

Annonse

Slik gjør du det:

Lag kaffeblanding

 Lag espresso og sett til avkjøling.

Lag tiramisú-fyllet

Ha vann og sukker i en liten kjele. Rør kun til sukkeret er helt oppløst, og kok opp.

La det koke til sukkerlaken er ca. 112-114 °C.

Ha eggeplommer i en ren bolle og tilsett frøene fra vaniljestangen.

Visp til eggeplommene er lyse og luftige. Når sukkerlaken har nådd riktig temperatur, heller du den over i eggedosisen.

Hell litt og litt om gangen, helt til alt er tilsatt, og visp i noen minutter til.

Ta opp vispen og skriv «Ole» med det som renner ned. Hvis «O» fortsatt er synlig når det er ferdig skrevet, er eggedosisen klar.

Pisk mascarpone og kremfløte luftig i en egen bolle til den luftig.

Vend mascarponeblandingen inn i eggedosisen til alt er godt blandet.

Legg ladyfingers i bunnen av et dypt fat.

Bløt ladyfingers med espressokaffe.

Ha så et lag tiramisù-eggeblanding over, og dryss over kakaopulver.

Fortsett med et lag kjeks til og avslutt med resten av mascarponeblandingen, sett kaldt i 8 timer.

Rett før servering, dryss over mørkt kakaopulver.

Ha en fin dag videre!

Oppskrift:

Passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 1440 min
Italiensk tiramisu
fav Tid: 1440 min
Tiramisu Logtenberg