Tiur i fløtesaus

Tiur i fløtesaus

Oppskrift av: Aase Strømstad
180 minutter
Hovedrett

Ingredienser

5 porsjoner

Slik gjør du det:

Rens og del tiuren i bryst- og lårstykker. Legg kjøtt og flesk i et rommelig kokekar og hell på så mye vann at det så vidt dekker. Kok opp og skum av og smak til med salt. La kjøttet trekke under lokk til det er mørt, ca. 2 timer. Tiden avhenger av fuglens alder. Rens og kok grønnsakene med mot slutten. Sil opp angitt mengde kraft. Rør sammen rømme og maisenna og visp det i kraften. Smak til med brunost, rør inn blåbær og smør og smak til med salt og pepper. Server kjøtt og grønnsaker i sausen. Kok opp kraft og rømme. Rør maisenna ut i vinen og visp den inn. La sausen småkoke i 10-15 minutter, rør inn blåbær og smør like før servering og smak til med salt og pepper. Server kjøttet i sausen sammen med kokte grønnsaker.

Kanskje disse også frister?