Tomatpai - Tenk at denne paien smaker like godt som den ser ut!
Foto: Marit Røttingsnes Westlie

Tomatpai

Tenk at denne paien smaker like godt som den ser ut!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Ha hvetemel, salt og smøret oppdelt i terningen, i en food processor. Kjør knivene rundt til smøret er smuldret opp. Tilsett nok vann til at du akkurat greier å klemme deigen sammen til en fast deig. Ikke kjør knivene rundt mer enn akkurat nødvendig. 

Klem deigen flatt sammen og pakk den inn i plastfolie. Legg den i kjøleskapet i minst 30 minutter. Finn fram en paiform og smør den med olje eller smør. 

Kjevle ut paidegen mellom to lag med plastfolie. Dryss litt hvetemel mellom lagene. Kjevle ut deigen til den er stor nok til paiforma. Løft deigen over i paiforma og klapp den på plass mens du fremdeles har plasten på plass på oversiden. Fjern plasten. Grovklipp kantene rundt før du klemmer dem til. Sett forma i kjøleskapet i 30 minutter.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Prikk paibunnen med en gaffel før du legger i et bakepapir og fyller opp med tørkede erter eller lignende. Forstek bunnen i 10 minutter. Ta ut ertene og bakepapiret og stek videre i 10 minutter. Ta ut bunnen. Senk temperaturen til 180 grader. 

Ha timianbladene og hvitløkfeddet i food processoren og kjør til det blir helt smulete. Ha i creme fraichen, eggene, salt og pepper og kjør det hele sammen. Hell det over i det forstekte skallet. 

Del opp cherrytomatene og legg i. Stek paien på nederste rille i ca. 25 minutter. Her må du følge med for å se når den er ferdig. Når den fremdeles er litt "voblete", men ganske så fast, når du rister litt på stekebrettet, er paien ferdig. 

La den avkjøles noe før servering. 

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Supergode scones