Slik gjør du det:
Denne oppskriften er laget av Trond Moi, kjent fra Bølgen & Moi -restaurantene, der han regjerer sammen med vinekspert Toralf Bølgen. Finhakk løken. Skjær osten i pene skiver. Dryss på salt og krydre med nykvernet pepper. Drypp noen dråper olje og eddik over. Snitt tomatene på toppen. Skjær bort stilkfestet. Dypp tomatene i kokende vann ca. 10 sekunder så skinnet løsner. Løft tomatene over i vann med isterninger. Fjern skinnet. Skjær tomatene i passe tykke skiver. Sett smak på tomatskivene på samme måte som osteskivene. Legg ost og tomater lagvis med hakket løk og finsnittet fersk basilikum (tørket kan ikke brukes) innimellom. Drypp litt balsamicoeddik og jomfruolje over. Pynt med basilikum. Litt revet Parmegiano Reggiano over gjør ikke denne retten dårligere! Tomater uten skinn smaker mye bedre enn med - akkurat slik som appelsiner og bananer er best uten skall, sier Trond.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.