Tomatsalat med spelt - Her er en salat med tomat og spelt. Det har du ikke prøvd.
Foto: Clotilde Dusoulier

Tomatsalat med spelt

Her er en salat med tomat og spelt. Det har du ikke prøvd.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Fetaosten kan byttes med tofu eller mozzarellaost. 

Hakk sjalottløken.

Skyld speltkornene og la dem renne av. Ha dem i en medium kjele. Ha i en halv liter kaldt vann, sjalottløk, laurbærblad og en klype salt. Kok opp og la det koke i 45 minutter. Kjøl av. 

Når kornene er avkjølt, ha dem i en bolle. Ha på litt olivenolje, eddik, kanel og chilipulver. Bland godt. 

Fjerne frøene fra tomatene (om du vil) og del dem store biter. 

Ha i tomatene, fetaosten og gressløk i salatbollen. Ha på litt pepper og bland godt. Smak til med litt salt. 

Server straks eller dekk med plast til det skal serveres. Den holder seg fint i et par dager. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?